top of page

Rugzakje, we hebben het allemaal. Je hoeft de DSM maar open te slaan en je hebt een stoornis.  Wij zijn hier geen uitzondering op. Het is hierdoor veel te gemakkelijk om een label opgeplakt te krijgen en verstoten te worden uit de maatschappij van "normale" mensen. 

 

Wij willen jou bij H'ArtSnaar een kans geven om het gevoel te cultiveren dat je wél ergens bij hoort. Geen speciale scholen, geen speciale behandelingen, maar een gelijkwaardige setting waar vanuit het hart gesproken kan worden in kunst en muziek. Uit het hoofd en op zoek naar de hartsnaar. Zo dus ook de naam:

 

H’ArtSnaar.

 

We gaan werken met kunstzinnige en muzikale activiteiten om te werken aan, onder andere, zelfvertrouwen. Niet vanuit boekjes of protocollen, maar vanuit ervaringsdeskundigheid en levenswijsheid.

 

Algemeen

Samen, in groep en/of individueel, gaan wij op zoek naar jouw talent en hoe wij dit kunnen inzetten en cultiveren. Door een veilige setting neer te zetten waarin proberen mag en falen niet bestaat kunnen de jongeren werken aan het gevoel van eigenwaarde, gevoel van zingeving en oordeelvrij ontdekken.

 

"Iedereen is een genie, maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheden om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen."

  • Albert Einstein

 

Het doel is dat je je snel beter gaat voelen, maar dan zonder haast of deadlines. je wordt bij ons echt gezien, gehoord en geaccepteerd om wie je bent. Niet om wie we willen dat je bent of wordt.

 

Praktisch zullen wij altijd starten met de vraag “Hoe zit je erbij?” We beginnen rustig met een praatje en ontspanningsoefeningen om in het hier en nu te komen én om even los te komen van de buitenwereld.

 

We gaan aan de slag om jouw hartsnaar te vinden en vanuit kracht, passie en creativiteit deze te versterken. Dit doen we vanuit de visie dat je helemaal goed bent zoals je bent. Je mist niets, je bent al compleet. Mocht jij er niet van overtuigd zijn dan is dit niet jouw schuld, we gaan dan gewoon verder met kijken wat wel lukt! Zelfontwikkeling en zelfvertrouwen hangt samen met geloven in jezelf en we streven er naar om dit zo groot mogelijk te maken. Dit gaat het beste door succeservaringen en die willen wij bieden. Dit kan bijvoorbeeld door een muzikaal optreden neer te zetten of te exposeren met eigen werk. You got this!

Kunst of Muziek?

We hebben twee paden bij H’ArtSnaar; het Kunstpad of het Muziekpad, maar we beginnen altijd op een kennismakingspad. Dat mag een losse afspraak zijn of meerdere losse afspraken om erachter te komen wie jij bent en waar jouw hart ligt. Als je geen idee hebt kunnen we dingen uitproberen en zo erachter komen waar jouw hart sneller van gaat kloppen, want daar zit jouw hartsnaar en de weg naar jouw mooiste zelf. Waarmee verlies jij de tijd uit het oog omdat je er helemaal jezelf in kan verliezen en weer vinden? Is dat zingen? Dansen? Tekenen? Schilderen? Drummen? Gitaar spelen en zingen? Liedjes schrijven en opnemen? En ga zo maar door.

 

Wanneer we hebben uitgevonden waar jouw hartsnaar mee bespeeld kan worden nemen we de afslag naar het groeipad. Dan ga jij met ons samen jouw gave ontwikkelen tot het moment dat jij je veilig genoeg voelt om dit in een groepje te doen met andere jongeren zoals jij.

 

Dit geeft het startsein voor het bloeipad. In een groepje samen toewerken naar een gezamenlijk doel; een expositie of een muzikaal optreden voor een echt publiek. Heb je dit doel bereikt, dan ben je gegroeid als mens, heb je meer zelfvertrouwen en een beter beeld van je eigen kunnen en unieke kwaliteiten. Je bent dan een hele grote stap verder gekomen als het gaat om het volgen van jouw eigen pad van het hart, iets dat alleen maar is weggelegd voor de allerdappersten onder ons.

Wat wij doen!

Voor wie wij het doen

Heb je het gevoel dat je er niet bij hoort?

 

 Heb je het idee dat je jezelf door het huidige onderwijssysteem niet voldoende kunt ontwikkelen als individu?

Heb je moeite om mee te komen in het schoolsysteem?

 

Lig je niet lekker in de groep?

 

Voel je je niet gezien of gehoord?

 

Heb jij een passie voor  KUNST en/of MUZIEK?

 

Dan zit je bij H’ArtSnaar

op de juiste plek!

Wat wij nog meer doen!

LucieJ .jpg
Logo defintief (fade background).png
361214893_754076823389637_1539392339359249978_n.jpg
396705820_17977866380545191_2625164480975343721_n.jpg
3.0 Logo zonder studio en onderschrift.png
bottom of page